Boogschieten

Je hoeft geen Cupido of stripfiguur te zijn om te leren boogschieten. Vroeger werd boogschieten ingezet tijdens de jacht, maar tegenwoordig is boogschieten een gewaardeerde sport die door velen wordt uitgevoerd. Het lijkt gemakkelijker dan het is. Lukt het jou om het doel te raken? Kom je boogschutter-skills bij ons testen! 

Wat is boogschieten?

Boogschieten, ook wel handboogschieten genoemd, ken je misschien wel van vroeger toen je cowboy en indiaan speelde. Met een plastic pijl- en boogset schoot je op je doelwit en bleef de pijl met een zuignap plakken op je doelwit. Met onze activiteit boogschieten werk je ook met pijl en boog, maar dan met grotere pijlen. Je krijgt een boog waarin je met de hand pijlen gaat afschieten, door de spanning op de pees naar achter te trekken. Pak vast, trek naar achter en, ai.. de eerste pijl landt in het gras. Het blijkt stiekem best lastig te zijn om de pijl vloeiend weg te schieten. Nog een poging: de pijl verlaat je boog al een stuk vloeiender. Na een paar keer oefenen merk je dat het steeds gemakkelijker wordt en begin je er gevoel voor te krijgen. Aan het einde van de activiteit ben je een echte krijger die z’n pijlen moeiteloos wegschiet..

 

Voor wie is boogschieten geschikt?

Boogschieten is als activiteit bij ons geschikt voor jong en oud. Onze ervaren begeleiders maken van iedere activiteit een feestje en zorgen voor flink wat competitie.

 

Je kan ervoor kiezen om te boogschieten met een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of in combinatie met een volledig verzorgd arrangement. Neem voor meer informatie over boogschieten direct contact op. 

Kosten boogschieten

Kies je voor een losse activiteit of compleet verzorgd arrangement? Onze activiteit boogschieten is mogelijk in combinatie met andere activiteiten zoals arrow battle of een survival clinic. Afhankelijk van de wensen stellen we graag de perfecte activiteit samen. Maatwerk of specifieke wensen zijn hierin mogelijk. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Blaaspijpschieten

Het jachtseizoen is geopend: tijd om door de bossen te struinen en de vangst van de dag binnen te hengelen. Of in dit geval: schieten. Blaaspijpschieten is namelijk een traditionele sport die oorspronkelijk werd uitgevoerd om te jagen. Bij ons kan je voor één dag in de huid van een jager kruipen. Wil je ervaren hoe het is om op jacht te gaan en jezelf kronen tot professioneel blaaspijpschieter? Kom dan langs bij Pact by Prinse!

Wat is blaaspijpschieten?

We hadden vroeger allemaal wel een PVC-pijp met propjes waarbij je zover mogelijk moest schieten. Een goede longinhoud en richtingsgevoel waren essentieel om het propje een flinke vlucht te laten nemen. Bij professioneel blaaspijpschieten werkt dat net zo. Je krijgt alleen geen PVC-buis, maar een professionele blaaspijp met een soort dartpijltjes die je zover mogelijk moet proberen te schieten. 

 

Op elkaar schieten zit er niet in, want het doel is na een middagje blaaspijpschieten gatenkaas. Je kan schieten op een dartbord, ballonnen, een foto van je baas of andere doelen die we klaarzetten. Je doet het pijltje in de blaaspijp, ademt een keer flink in.. 3,2,1.. en weg is het pijltje! Het lijkt gemakkelijker dan het is, omdat naast een goede longinhoud ook balans & coördinatie belangrijke vaardigheden zijn om het pijltje succesvol te laten landen. Dat leer je allemaal tijdens onze blaaspijp-workshop waardoor je gegarandeerd aan het einde van de dag het doel met een pijltje raakt. 

Voor wie is blaaspijpschieten geschikt?

Blaaspijpschieten is geschikt voor jong en oud. Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat de activiteit vlekkeloos en veilig gebeurt, het enige wat je nodig hebt is een flinke longinhoud en een flinke dosis enthousiasme.

 

Je kan ervoor kiezen om te blaaspijpschieten met je kinderfeestje, eventueel in combinatie met een volledig verzorgd arrangement. Of daag je collega’s uit bij ons op het veld. Op zoek naar een bedrijfsuitje twijfel je nog over de invulling van de dag? Bekijk dan meer informatie over alle bedrijfsuitjes (eventueel in combinatie mogelijk) of neem direct contact op. 

Kosten blaaspijpschieten

Kies je voor een losse activiteit of compleet verzorgd arrangement? Onze activiteit blaaspijpschieten is mogelijk in combinatie met andere activiteiten zoals arrow battle of survival clinic. Afhankelijk van de wensen stellen we graag de perfecte activiteit samen. Maatwerk of specifieke wensen zijn hierin mogelijk. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Contactgegevens
Stuivezandsestraat 50, 4921 XR, Made /
+31 6 50927424
info@pactbyprinse.nl
BESCHIKBAARHEID
 • Maandag
  Avond
 • Dinsdag
  Avond
 • Woensdag
  Avond
 • Donderdag
  Avond
 • Vrijdag
  Avond
 • Zaterdag
  Ochtend + Middag
 • Zondag
  Op aanvraag
SOCIAL MEDIA